Контакти | Кариери | Документи | Новини           |  Регистрация  |  Вход Новини
БСК и СБС АД ще представят „Re:Action”
09.05.2013

Българската стопанска камара /БСК/ и Специализирани бизнес системи АД /СБС/ ще представят
Барометър за изследване на общественото мнение в социалните мрежи „Re:Action” в пресконфенция
на 10 май 2013 г., петък,
от 12 часа, в БСК (ул. Алабин 16-20)
В пресконференцията ще участват:
Божидар Данев – изпълнителен председател на БСК;
Кирил Желязков – изпълнителен директор на СБС

Представянето на Re:Action стартира с изследване на политическите нагласи в навечерието на парламентарните избори 2013, но барометърът е с широк спектър на приложение в областта на маркетинговите и социалните проучвания.
По време на пресконференцията ще бъде направена демонстрация в реално време за настроението на потребителите на социалните мрежи към петте водещи политически сили и техните лидери.
Барометърът работи на принципа на проследяването на публичните постове на потребителите в социалните мрежи, като прави анализ на емоционалното им отношение към определена тема. Освен това, системата позволява да се видят и най-често срещаните думи в постовете, както и последните коментари, свързани с изследваната тема.
Re:Action се базира на данни от продукта GamaSystem Perseption Analytics, а приложението му в България, вкл. обучението на софтуерния инструмент да „разбира“ български език, се реализира от СБС и БСК.
Вижте повече на www.reaction.bia-bg.com

Gama System® PerceptionAnalytics ще анализира избори 2013
30.04.2013
Gama System подписа договор с Българската стопанска камара за проследяване и анализ на общественото мнение преди, по време и след българските парламентарни избори 2013. Българската стопанска камара (БСК), заедно със СБС АД, ще даде възможност на своите членове и широката общественост да проследят общественото мнение и нагласи относно основните кандидати в парламентарните избори тази година. За измерване на общественото мнение към конкретни партии и политически лидери ще се прилага аналитичната платформа Gama System ® PerceptionAnalytics.
СБС АД подписа партньорско споразумение с Gama System Словения
12.04.2013
Специализирани бизнес системи АД влезе в партньорски отношения със словенската софтуерна фирма GAMA SYSTEM.
След успешното представяне на новата аналитична платформа Gama System ® PerceptionAnalytics на CeBIT 2013, СБС АД подписа споразумение за партньорство с GamaSytem, Словения, един от най-големите софтуерни разработчици в Европа.
Мениджърският екип на GamаSystem посети София за съвместно представяне  на продуктите пред потенциални клиенти, като Български пощи, Българската стопанска камара и  Националния център за информация и документация (НАЦИД). В обхвата на подписаното споразумение СБС АД е изключителен представител за България на продуктите Gama System ® е-аrchive ,  Gama System ® SimpleScan и Gama System ® PerceptionAnalytics .
Ще се проведе заседание на ОСА
05.11.2012
На 05.11.2012 от 16:00 часа в седалището на дружеството ще се проведе ОС на акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД. Пълния текст на поканата, дневния ред и протокола от заседанието на СД можете да изтеглите от тук. Финансовите отчети са публикувани тук.
Ще се проведе заседание на ОСА
04.05.2011
На 27.06.2011 от 16:00 часа в седалището на дружеството ще се проведе ОС на акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД. Пълния текст на поканата, дневния ред и протокола от заседанието на СД можете да изтеглите от тук. Финансовите отчети са публикувани тук,
Вътрешна информация - заседание на СД
10.02.2011
Уведомление за започване на процедура по вливане на еднолични дъщерни дружества в "Специализирани Бизнес Системи" АД и за вземане на решение за обратно изкупуване на собствени акции. Пълния текст на писмото може да прочетете тук.
Проведе се заседание на ОСА
19.07.2010
На 19.07.2010 от 16:00 се проведе ОС на акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД. Протокола от заседанието на ОСА може да изтеглите от тук.
Ще се проведе заседание на ОСА
15.06.2010
На 19.07.2010 от 16:00 часа в седалището на дружеството ще се проведе ОС на акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД. Пълния текст на поканата, дневния ред и протокола от заседанието на СД можете да изтеглите от тук. Финансовите отчети са публикувани тук,
Проведе се заседание на ОСА
03.09.2009
На 01.09.2009 от 16:00 се проведе ОС на акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД. Протокола от заседанието на ОСА може да изтеглите от тук.
Общо събрание на акционерите
01.09.2009
Днес от 16.00 часа в централния офис на дружеството ще се проведе ОС на акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД. Пълния текст на поканата, дневния ред и протокола от заседанието на СД можете да изтеглите от тук. Финансовите отчети са публикувани тук,
Приключи изпълнението на договор с МФ
10.08.2009

На 10.08.2009г. успешно приключи изпълнението на договор ДОГ-403/08.07.2009, сключен по ЗОП между Министерство на Финансите и Специализирани бизнес системи АД. Договорът е с предмет „Доставка на специализирано оборудване за електронно проследяване, подслушвне и наблюдение - проект по ГИП 2008 на Инструмента Шенген, Цел 2, Мярка 2, Дейност 3”, обособена позиция - ЛОТ 4 - решение РМФ-62/21.05.2009 г. на Министерство на Финансите.

Търговския регистър вписа поканата за ОСА
27.07.2009

Търговския регистър вписа покана за ОСА, което ще се проведе на 01.09.2009 от 16:00 часа  на ул. Бесарабия 24. Пълния текст на поканата и протокола от заседанието на СД можете да изтеглите от тук. Финансовите отчети са публикувани тук, както и на сайтовете на КФН, БФБ и investor.bg. 

СБС АД, поднови договора си с Media-Tech
10.07.2009

СБС АД, поднови договора си с Media-Tech за дистрибутиране продуктите на производителя. За поредна година Специализирани Бизнес Системи АД получи ексклузивни права за България.

Media-Tech Ltd е компания специализирана в производството на компютърни аксесоари и периферия, основана през 1993 година в Полша. Днес тя достига с продуктите си до Азия и Южна Африка и е най-големия производител и вносител за Централна Европа в съответната продуктова гама. Дългосрочната позиция на пазара е позволила на Media-Tech да развие и поддържа широка и разнообразна гама компютърни аксесоари винаги в крак с последните технологични новости и на високо качествено ниво.

Целта на компанията е да осигурява решения с доказана ефективност. Поради тази причина компанията продава продуктите си под свое собствено име, което е вече добре познато в Европа и гарантира високо качество на разумни цени. 

С подновяване на договора СБС АД си поставя за цел да направи продуктите на Media-Tech достатъчно популярни и достъпни и на българския пазар.

Програмата 'Home PC' стартира официално при голям интерес
11.02.2009
    На пресконференция в зала 'България' на Дондуков 11, фондация 'Проф. Джон Атанасов' и СБС АД, официално обявиха новата инициатива 'Home PC'.
   Събитието протече при голям интерес от страна на медиите. След презентациите от програмата се проведе дискусия, по време на която представители на фондация 'Проф. Джон Атанасов' и партньорите по програмата отговаряха на въпроси на журналисти. Многото мнения и коментари категорично говорят за големия интерес към програмата 'Home PC'. В края на събитието всички участници си пожелаха проектът скоро да се похвали с още повече полезни партньорства, по-обширна дилърска мрежа и много доволни клиенти.
   Една от основните концепции, залегнали в програмата 'Home PC', е идеята за доставяне на максимално висока полза за клиента. Към всеки от компютрите Home PC потребителят получава безплатно:
  • DVD с Linux базирана операционна система с поддръжка на български език и кирилица, което дава възможност за незабавно започване на работа с компютъра, както и с богат набор от freeware и shareware полезни програми;
  • 1 или 2 месеца неограничен интернет достъп в мрежата на MEGALAN NETWORK (за зоните на покритие на услугата);
  • карта за 5 % отстъпка за последващи покупки в търговската мрежа на СБС АД. 

   Наред с това всички притежатели на Home PC имат възможност да закупят образователен софтуер на 'Сирма Медия' на преференциални цени, както и да се абонират за всички издания на Българска издателска компания с 10 % отстъпка.
   Програмата 'Home PC' обединява усилията на водещи български фирми от ИТ сферата. Проектът е отворен към съмишленици на идеята и има за цел да ускори развитието на информационното общество в България, както и да спомогне за приобщаването на учащите към него по достъпен и стойностен начин.

СБС стартира програмата HOME PC за ученици и студенти
11.02.2009
 Home PC е инициирана от фондация “Проф. Джон Атанасов” и СБС АД. Тя има за цел да осигури достъпен начин за придобиване на настолен или преносим домашен компютър, значителна част от себестойността на който е субсидирана от фондацията, съобщи Слави Славчев, мениджър на програмата.
Кандидатите за закупуване на Home PC могат да избират между две настолни и една мобилна компютърна система, става ясно от сайта на програмата. Конфигурациите разполагат с високопроизводителни процесори, мултимедийни възможности и достатъчно място за съхранение на дигитално съдържание.
Моделът Smart Start е за потребители от начално ниво, които искат да се сдобият със система за комуникация и обработка на информация.
eVolution отива по-далеч, като добавя и пълноценни възможности за забавление.
За потребителите, държащи преди всичко на мобилността, е предназначен моделът eMotion.
Всеки закупен Home PC ще се доставя с безплатен интернет за 1 или 2 месеца на територията на София, където Мегалан има покритие.
Подробности за програмата ще бъдат съобщени на пресконференция днес (11.02.2009) от 11 часа на бул. Дондуков 11
Ден преди ОСА
15.09.2008

   Ден преди ОСА, на фона на общия спад, акциите на Специализирани Бизнес Системи излязоха на второ място в 'Топ печеливши' на Investor.bg.  

СБС печели процедура по ЗОП
24.06.2008

След спечелване на процедура по ЗОП, обявенo с реш. N БТГ РД-07-17А/29.04.2008, днес бе сключен „Договор за доставка на компютърна техника, софтуер и периферни устройства” с Възложителя „Булгартрансгаз” ЕАД. Договорът е на стойност над 460 000 лева. Срокът на изпълнение е до 23.07.08г. Участниците останали на второ място са Консорциум „Лирекс Хай Тек” ЕООД и „Лирекс БГ” ООД.

Успешно приключен етап на договор
18.06.2008
На 17.06.2008г. успешно приключи изпълнението на Първи етап от договор, сключен по ЗОП между Министерство на финансите и Специализирани бизнес системи АД. Договорът е с предмет „Доставка и монтаж на офис оборудване”, като стойността му надхвърля 580 000 лв. Предстои изпълнението на втори етап от договора. Проектът се финансира от програма ФАР.
СБС печели поредна процедура по ЗОП
06.06.08
СБС отново начело в 'топ 10 печеливши'.
30.04.2008
  

Днес акциите на дружеството се търгуват при средна цена от 7,83 лв. след дневен ръст от 12,5%. Спрямо цената при първичното публично предлагане от лятото на 2007 г. от 6,80 лв. за акция (след сплит), ръстът е 15,1%. (...)

ЦД регистрира промяната в номинала и броя на акциите
10.01.2008

Централния депозитар регистрира промяната в номинала и броя на акциите. При определяне на акционерите имащи право на безплатни акции са спазени изискванията на закона, правилника за работа на Централния депозитар и установените практики. Права имат всички притежатели на акции, сключили сделки до 08.01.2008 включително.

Актуално състояние
09.01.2008
Временно се спира търговията с акциите на дружеството
08.01.2008
 Във връзка с  постъпило на 08.01.2008 год. Решение на СГС от 28.12.2007 год., за вписване на промяната в номиналната стойност на една акция на Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/, без да се променя капитала на дружеството, с оглед отразяване на промяната в регистъра на Централен Депозитар, по Заповед на изпълнителния директор на основание чл. 64, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 2 от Правилника на “Българска Фондова Борса-София” АД, временно се спира търговията с акциите на дружеството за срок от 3 дни, считано от 09.01.2008 г.
От медиите ...
08.01.2008
Писмо до КФН, БФБ-София и ЦД
07.01.2008
Днес се възстановява търговията с акции
07.01.2008
Временно се спира търговията с акциите на дружеството за срок от 3 дни, считано от 02.01.2008 г.
21.12.2007

Във връзка с проведено Общо събрание на акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД-София /SBS/ от 15.12.2007 год., на което е взето Решение за намаляване номиналната стойност на една акция без да се намалява капитала, по Заповед на изпълнителния директор на основание чл. 64, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 2 от Правилника на “Българска Фондова Борса-София” АД, временно се спира търговията с акциите на дружеството за срок от 3 дни, считано от 02.01.2008 г.

Днес ще се проведе общо събрание на акционерите на СБС АД
15.12.2007

Събранието на акционерите е от 16:00 на адрес: Читалище "Славянска беседа", театър "Провокация", входа е от бул. "Раковски". Регистрацията на акционерите започва от 14:00. Материалите за събранието може да намерите тук.

СБС АД е определено за изпълнител на обществена поръчка
15.12.2007

С решение 1379/10.12.2007 СБС АД е определено за изпълнител на обществена поръчка "Доставка на мрежови лазерни принтери за нуждите на Агенция по заетостта". Обема на доставката надхвърля 250 хил. лева.

Последната дата за търговия с акции с право на глас на ОСА
29.11.2007
Утре, 30-ти Ноември е последната дата за търговия с акции имащи право на глас на ОСА на 15-ти Декември
СБС печели поредна процедура по ЗОП
28.11.2007

Със заповед АД-3410/28.11.2007 на изп.директор на АЕЦ Козлодуй СБС АД е класиран на първо място и определен за изпълнител на обществена поръчка с предмет: доставка на монитори и мултимедийни проектори за АЕЦ Козлодуй ЕАД. Проведената процедура е договаряне с обявление, във връзка с решение ЗОП-Р-207/26.09.2007. Обем на поръчката - 122700.00 лв.

БСК – предложение за поста Председател на „Мрежа Китай” в рамките на BUSINESSEUROPE
14.11.2007

Българска стопанска камара предложи г-н Кирил Желязков, Изпълнителен директор на Специализирани бизнес системи и Председател на Управителния съвет на „ЕЛРЕСУРС” АД, да заеме поста Председател на „Мрежа Китай” в Брюксел в рамките на BUSINESSEUROPE (Конфедерация на европейския бизнес) с пряка отговорност да поддържа и развива контактите, свързани с Китай, между европейския бизнес и Европейската комисия и други институции на ЕС, както и с китайски правителствени лица и бизнес организации.

СБС ще достави компютърна техника за Дипломатическия институт
22.10.2007

След проведена процедура по ЗОП (РД-06-026/22.07.2007), в конкуренция с ЦАПК Прогрес и Контракс ООД, СБС АД е определено за доставчик на компютърна техника, широкоформатни мултимедийни екрани и защита на отдалечена виртуална мрежа за нуждите на Дипломатическия институт към Министерството на Външните работи на Република България. Поръчката ще бъде изпълнена до края на ноември.

СБС печели поредна процедура по ЗОП
05.10.2007

С решение БГ-РД-07-01а/05.10.2007 на Булгаргаз, СБС е опреден за изпълнител на обществена поръчка с предмет 'Доставка на компютърна техника в това число и софтуер'. Другите участници са II - Контракс, III - Парафлоу Комюникейшънс и IV - ЦАПК Прогрес.

Семинар на СБС в рамкита на Международния технически панаир - Пловдив
26.09.2007

В рамките на Международния технически панаир - Пловдив СБС организира семинар за дилъри и партньори. Бяха представени нови продукти и търговски политики след излизането на БФБ. Обявено бе сътрудничеството с италианската фирма CUSTOM и представителя за България - Банк Тех Сис

СБС печели поредната процедура по ЗОП
17.09.2007

С решение А-369/10.09.2007 на ДАМТН, СБС се определя за изпълнител на обществена поръчка с предмет 'Доставка на косумативи за офис техника'.

СБС отново в 'топ 10 печеливши'.
15.09.2007
  

В сесиите на борсата от 14 и 15 септември, акциите на СБС отново бяха сред активно търгуваните с дневни обеми над 100 хиляди лева и трайна тенденция към повишение.

СБС оглави 'биковете' в началото на деня
11.09.2007
   В началото на борсовата търговия днес СБС е начело на 'биковете'.
Пазарната капитализация на СБС надхвърли 9 милиона лева
10.09.2007
От днес бяха въведени за търговия книжата на Специализирани Бизнес Системи и достигнаха средна цена от 92.28 лева. Ръстът е от 34.72% при 68 лв. цена на IPO-то. Бяха изтъргувани 1 534 акции с общ оборот от 141 556 лв. Максимум за деня: 100 лв. Минимум за деня: 87.95 лв. Цена на последна сделка: 96.50 лв.
СБС - вече е публично дружество
29.08.2007

Днес Комисията за финансов надзор (КФН) вписа като публични дружества в регистъра Специализирани Бизнес Системи АД, Бианор АД - София и Юнайтед Пропъртис АДСИЦ - София, съобщиха от надзорната институция. Комисията е вписала емисията на Специализирани бизнес системи, представляваща съдебнорегистрирания капитал на дружеството в размер на 5 млн. лв., разпределени в 100 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 50 лв. всяка. Брокери очакват най-силен старт при Девин и СБС следвани от Бианор, показа проведената от investor.bg анкета.

"Специализирани Бизнес Системи" АД участва в сочената за най-голяма обществена поръчка през 2007.
29.08.2007

"Специализирани Бизнес Системи" АД в консорциум с Риск Електроник участва в открита процедура за възлагане на сочената за най-голяма обществена поръчка в ИТ сектора за 2007 година с предмет "Доставка на хардуер за нуждите на системата на народната просвета" по всички обособени позиции. Поръчката включва: преносими компютри - до 8000 бр.; настолни компютри - до 8000 бр. и мултимедийни проектори - до 5000 бр. 

Документи са подали общо 8 участника.

"Специализирани Бизнес Системи" АД сключи договор за доставка с МВнР
21.08.2007

"Специализирани Бизнес Системи" АД сключи договор за доставка на високоскоростни скенери  с Министерство на Външните работи по открита процедура за възлагане на обществена поръчка. Съгласно договора доставката ще се извърши през месец септември 2007 г.

Съдът вписа увеличението на капитала на Специализирани Бизнес Системи
13.08.2007

Софийски градски съд вписа увеличението на капитала на Специализирани Бизнес Системи от 3,32 млн. лв. на 5 млн. лв., съобщи Българска фондова борса – София. Капиталът на компанията бе увеличен чрез първично публично предлагане на 33 620 акции в края на юли, всяка с номинална стойност от 50 лв. Емисионната стойност, на която бяха предложени акциите бе в размер на 68 лв. за брой. Съдът е вписал и промени в устава на компанията, както и обстоятелството, че СБС става публично дружество. Специализирани Бизнес Системи е създадена през 1990 г. Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения. Компанията има 140 души персонал и холдингова структура, включително селскостопанска дейност и права на дистрибутор на втория по-големина китайски автомобилен производител ZX Auto.

 

Близо 5 пъти презаписване в IPO-то на Специализирани Бизнес Системи
26.07.2007

Коефициентът на презаписване в IPO-то на Специализирани Бизнес Системи АД е 4,98 пъти, съобщиха от водещия мениджър по увеличението на капитала – ИП Капман.
Броят на постъпилите заявки надхвърля 250, а стойността им възлиза на 11,39 млн. лв. В разпределението на подадените поръчки институционалните инвеститори заемат дял от 5,2%, юридическите лица - 10% и физическите лица - 84,8%.
Сумата получена от записаните ценни книжа е в размер на 2,29 млн. лв., а размерът на комисионите възнаграждения и другите разходи по публичното предлагане възлизат на 13 633 лв., се казва още в съобщението.
Първичното публично предлагане на СБС се проведе в периода 11-24 юли. За записване бяха предложени 33 620 акции, всяка с фиксирана емисионна стойност от 68 лв. и номинал от 50 лв. След увеличението, капиталът на дружеството достига 5 млн. лв., а пазарната каптиализация – 6,8 млн. лв.
Предстои вписване на увеличението на капитала на дружеството в търговския регистър, регистриране на новите акции в Централен Депозитар и в регистъра на Комисията за финансов надзор.
Според данните от проспекта на СБС, средствата, набрани от първичното публично предлагане, ще бъдат използвани за финансиране проектите на дружеството. За разширяване на съществуващата собствена лизингова програма са предвидени 1,5 млн. лв., а за разширяване на продуктовото портфолио – 500 хил. лв. Останалата част от средствата са предназначени за придобиване на дялови участия в други дружества в сектора на информационните технологии и офис автоматизацията, а също за маркетинг и реклама на компютърна техника и автомобили.
През януари 2006 г. СБС е сключило договор за дистрибуция на автомобили с втория по големина производител на автомобили в Китай - ZX Auto, който произвежда собствени марки леки и товарни автомобили от 1999 г.

IPO-то на Специализирани бизнес системи е успешно, има голямо презаписване
25.07.2007

Първичното публично предлагане на акции (IPO) на Специализиран бизнес системи (СБС) е успешно, като презаписването е няколко пъти. По-късно днес ще бъде обявен точният размер на презаписването, каза за Investor.bg Тони Домозетски, брокер в мениджъра на емисията ИП Капман АД. Оферти се приемаха до вчера, като средствата трябваше да бъдат преведени предварително по набирателната сметка на СБС. Според наши източници презаписването е около 3-4 пъти, което е надвишава очакванията на брокери в анкетата ни от понеделник. Специализирани бизнес системи АД ще увеличи капитала си от 3,319 млн. лв. до 5 млн. лв. чрез издаване на нови 33 620 броя акции с номинална стойност 50 лв. Емисионната стойност, на която бяха предложени акциите, е фиксирана и е в размер на 68 лева. Дружеството е набрало 2,27 млн. лв. след приспадане на разходите по IPO-то. Пазарната капитализация на компанията ще достигне 6,8 млн. лв. Специализирани бизнес системи е създадена през 1990 г. Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения. Компанията има 140 души персонал и холдингова структура, включително селскостопанска дейност и права на дистрибутор на втория по-големина китайски автомобилен производител ZX Auto. Основен принцип в дружеството е да притежава офисите си, а пазарният му дял се оценява от ръководството му на 10%.

Специализирани Бизнес Системи спечели три нови обществени поръчки
17.07.2007

През изминалата седмица Специализирани Бизнес Системи АД е класирана на първо място като изпълнител в три открити процедури за възлагане на обществени поръчки. С решение на Министерството на икономиката и енергетиката относно обществена поръчка за доставка на компютърна и периферна техника, Специализирани Бизнес Системи е класирана на първо място за доставка на работни компютърни конфигурации. Договорът за изпълнение е подписан на 10 юли 2007 г. и е на обща стойност 261 360 лв. Специализирани Бизнес Системи ще достави и инсталира 200 компютърни системи за нуждите на министерството. Предходната седмица са подписани още два договора със Столична Община - за доставка на нови многофункционални машини и доставка на нови преносими компютри на обща стойност 23 571,36 лв. Сред спечелените от Специализирани Бизнес Системи АД в началото на юли обществени поръчки е и тази по открит конкурс за възлагане на малка обществена поръчка с обект доставка на компютърна техника на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Специализирани Бизнес Системи АД планира да увеличи капитала си от 3,32 млн. лв. до 5 млн. лв., чрез издаване на нови 33 620 броя акции с номинална стойност 50 лв. Емисионната стойност, на която ще бъдат предложени акциите е фиксирана и е в размер на 68 лева. Подписката за първично публично предлагане на акциите на Специализирани Бизнес Системи АД стартира на 11 юли 2007 г. Остава още една седмица до крайния срок за приемане на заявки за записване - 24 юли 2007 г.

Комисията за финансов надзор на свое заседание одобри проспекта ....
22.05.2007

Комисията за финансов надзор на свое заседание от 22.05.2007 с решение № 689-Е одобри проспекта за първично публично предлагане на акции от капитала на дружеството. Фирмата планира откриване на подписката началото на месец юли като листването на Фондовата борса да е факт до края на месеца.